بیماری قارچی ساپرولگنیازیس – Saprolegniasis
این بیماری توسط یک قارچ (کپک) از خانواده ی Saprolegniaceae و از کلاس Phycomycetes ایجاد می شود. اعضا این خانواده از ارگانیسم های رشته ای کوئنوسیتیک هستند که دارای میسیلیوم های رویشی منشعب و فاقد دیواره ی عرضی می باشند. بیشترین جنس های بیماری زای عامل بیماری قارچی ساپرولگنیازیس، ساپرولگنیا (Saprolegnia) و آچلیا (Achlya) هستند.
در مراحل آغازین بیماری هیچگونه علائمی از عفونت در ماهی دیده نمی شود. زمانیکه قارچ ها به پوست ماهی نفوذ کنند بیماری دیده می شود. میسلیوم های قارچ در عضلات و سلول های بافتی به صورت عمقی نفوذ می کنند و سپس منشعب می شوند. هایفاها به مرور به توده های خاکستری و کرکی تبدیل می شوند. برای تجزیه ی بافت ماهی این قارچ ها ماده ای را ترشح می کنند که باعث زخم شدن بدن می شود و ماهی ها هم مقدار زیادی موکوس ترشح می کنند. ماهی های بیمار دارای رفتارهای غیر طبیعی هستند، نا آرام هستند و بدن خود را به اجسام می مالند. با رشد قارچ عضلات درگیر، پوسیده یا فاسد می شوند، ماهی به آرامی شنا می کنند و در آخر باعث مرگ ماهی ها می شود.
بیماری ساپرولگنیازیس در تمام طول سال و در همه مزارع پروش ماهی شایع است. قارچ عامل بیماری به زخم ها و جراحات موجود بر روی بدن ماهی که بر اثر عوامل مختلفی چون حمل و نقل، ذخیره سازی و صید به وجود می آید حمله ور می شود. این بیماری به خصوص در استخر های زمستانی متراکم دارای شیوع بیشتری است.
محمد رسولی نژاد
کپی برداری از مطالب بهداشت آبزیان بدون درج لینک و نام بهداشت آبزیان و نویسنده ی مطلب غیر مجاز است.
2 دیدگاه ها
وبلاگ فوق العاده ای دارید.ممنون بابت تلاش و کوشش شما
اگر مایل بودید تبادل لینک کنید
shilat1390.blogfa.com
شیلات وآبزی پروری گیلان
سلام دوست گرامی
ممنون از لطفتون.
متاسفانه برنامه ای برای تبادل لینک نداریم.
سپاس
محمد رسولی نژاد